A co na obiad?
Co na obiad? A może tym razem pokusić się o danie śląskie. Takie, które porządnie nasyci, a przy tym jest dobre. Panie z sołectwa Moszczenica zdradziły nam przepis na potrawę pod intrygującą nazwą kwaśnicorka na wędzonce. Nie jest to jakieś danie specjalnie trudne do wykonania. A więc do dzieła.
Najpierw trzeba wybrać się do sklepu na konkretne zakupy.
Oto czego potrzebujemy:
1 golonka wędzona,
warzywa,
ziele angielskie,
listek laurowy,
pieprz ziarnisty,
1 litr kiszonej kapusty,
3 ząbki czosnku,
1 kg gotowanych ziemniaków.
A teraz do dzieła:
Wędzonkę podgotowujemy z przyprawami 1 godzinkę.
Dokładamy kapustę i dalej gotujemy.
Jak wszystko będzie miękkie doprawiamy do smaku.
Dokładamy ziemniaki i… już mamy obiad.
Życzymy smacznego! I zapraszamy do przesyłania nam swoich propozycji kulinarnych. Podzielcie się przyjemnością "kucharzenia", a potem degustacji:) Przepisy prosimy przesyłać na: jasnet@jasnet.pl
piątek, 19 lut 2016, KB